• +30 2312 200 400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ΔΕΥ - ΠΑΡ 9:00 - 17:30

Νέα και Δημοσιεύσεις

Επιχειρηματικά / Οικονομικά / Φορολογικά

H κρίση στην ΕΕ θα κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια
H κρίση στην ΕΕ θα κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια

Η οικονομία της Βουλγαρίας η πιο ανταγωνιστική στα Βαλκάνια

Η Βουλγαρία παραμένει 51η στην κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2018. Σύμφωνα με τον δείκτη, η Βουλγαρία είναι η πιο ανταγωνιστική οικονομία στα Βαλκάνια, μπροστά από τη Ρουμανία (52 θέσεις), την Ελλάδα (57), τη Τουρκία (61) ), το Μαυροβούνιο (71), την Αλβανία (76) και την Βοσνία - Ερζεγοβίνη (91).

Σύμφωνα με τα μεμονωμένα κριτήρια, η Βουλγαρία κατέχει την υψηλότερη θέση όσον αφορά την υιοθέτηση τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών στις επιχειρήσεις (30η) και στην ικανότητα καινοτομίας (48η). Τα χειρότερα είναι τα θεσμικά όργανα (70η), η υγειονομική περίθαλψη (70η) και το χρηματοπιστωτικό σύστημα (71η).

Στην κατάταξη αυτής της χρονιάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στην πρώτη θέση ως η πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο για πρώτη φορά από το 2008.

Οι 5 κορυφαίες περιλαμβάνουν : Σιγκαπούρη, Γερμανία, Ελβετία και Ιαπωνία. Τα αποτελέσματα όλων αυτών των χωρών αυξήθηκαν από το 2017. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη κινείται με καλούς ρυθμούς, αναμένοντας αύξηση σχεδόν 4% το 2018 και το 2019, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται διάφοροι κίνδυνοι.

Ένας από αυτούς είναι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η κατάταξη βαθμολογεί 140 χώρες με 98 δείκτες που μετρούν τις επιχειρηματικές επενδύσεις και την παραγωγικότητα.

Το Top 10 περιλαμβάνει την Ιαπωνία, τις Κάτω Χώρες, το Χονγκ Κονγκ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και τη Δανία.

GO 10% Tax Rate NOW

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εντός 24 ωρών ένας οικονομικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Access a Low Tax World within EU

ΔΩΡΕΑΝ 1 ώρα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ; Θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις ; Θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στη Βουλγαρία ; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WE MAKE TAXES LESS TAXING

Όλες οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης.
Η TaxManagement δεν έχει σαν στόχο να προτρέψει τους Έλληνες επενδυτές & επιχειρηματίες να μεταφερθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος και ούτε τους προτείνει κάτι τέτοιο. Στόχος είναι η ενημέρωση όσων επιθυμούν να έχουν δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος, μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής, ή/και αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος και θέλουν έγκυρη, άμεση. έγκαιρη και νομικά κατοχυρωμένη υποστήριξη.