• +30 2312 200 400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ΔΕΥ - ΠΑΡ 9:00 - 17:30

Νέα και Δημοσιεύσεις

Επιχειρηματικά / Οικονομικά / Φορολογικά

Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι καταφεύγουν στη Βουλγαρία λόγω κόστους ζωής
Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι καταφεύγουν στη Βουλγαρία λόγω κόστους ζωής

Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι καταφεύγουν στη Βουλγαρία λόγω κόστους ζωής

Μετακόμιση στνταξιούχων απο την Ελλάδα στην Βουλγαρία

Στο φαινόμενο της μετακόμισης Ελλήνων συνταξιούχων, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα στη Βουλγαρία, όπου το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο, προκειμένου η σύνταξή τους να φθάνει για την επιβίωσή τους αναφέρεται σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα συνταξιούχο 75 ετών από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προ πενταετίας έχασε τη γυναίκα του, το πρακτορείο σημειώνει ότι ο τελευταίος ξενοίκιασε το σπίτι του στη συμπρωτεύουσα και μετακόμισε βορειότερα, στη Σόφια, όπου η σύνταξή του των 800 ευρώ του επιτρέπει να ζει "σαν βασιλιάς".

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο στη Βουλγαρία, τη φτωχότερη, αλλά και την φθηνότερη εκ των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτερος συνταξιούχος που είδε τη σύνταξή του να μειώνεται κατά 45% (αν και αυτή φθάνει ακόμη και σήμερα τα 1.100 ευρώ) έχει επίσης μετακομίσει στη Βουλγαρία, εκείνος από την Αθήνα. Μάλιστα σημειώνει ότι πλέον επισκέπτεται την Ελλάδα σπάνια και ότι τα παιδιά του, που τον επισκέπτονται σε βουλγαρικό έδαφος, βρίσκουν την ευκαιρία να ψωνίσουν, καθώς οι τιμές είναι ασύγκριτα χαμηλότερες.

GO 10% Tax Rate NOW

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εντός 24 ωρών ένας οικονομικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Access a Low Tax World within EU

ΔΩΡΕΑΝ 1 ώρα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ; Θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις ; Θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στη Βουλγαρία ; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WE MAKE TAXES LESS TAXING

Όλες οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης.
Η TaxManagement δεν έχει σαν στόχο να προτρέψει τους Έλληνες επενδυτές & επιχειρηματίες να μεταφερθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος και ούτε τους προτείνει κάτι τέτοιο. Στόχος είναι η ενημέρωση όσων επιθυμούν να έχουν δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος, μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής, ή/και αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος και θέλουν έγκυρη, άμεση. έγκαιρη και νομικά κατοχυρωμένη υποστήριξη.