• +30 2312 200 400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ΔΕΥ - ΠΑΡ 9:00 - 17:30

Νέα και Δημοσιεύσεις

Επιχειρηματικά / Οικονομικά / Φορολογικά

Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι καταφεύγουν στη Βουλγαρία λόγω κόστους ζωής
Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι καταφεύγουν στη Βουλγαρία λόγω κόστους ζωής

ΔΝΤ: Τη μεγαλύτερη πτώση στην αγορά ακινήτων βίωσε η Ελλάδα την τελευταία 8ετία

Πτώση 30% στις τιμές των ακινήτων

Το ΔΝΤ, σε ειδικό κεφάλαιο της έκθεσής του Regional Economic Outlook: Domestic Expansion Running into External Turbulence για την ευρωπαϊκή οικονομία που παρουσίασε ο Πολ Τόμσεν, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του Ταμείου υπέρ της περικοπής των συντάξεων, μελετά την πιστωτική επέκταση και τα μέτρα για την αγορά κατοικίας. Ενώ λοιπόν στα πιο πολλά κράτη το πρόβλημα είναι να περιοριστεί η άνοδος και ο δανεισμός, η Ελλάδα είναι το "ακραίο" αρνητικό παράδειγμα ανάμεσα σε 33 συνολικά κράτη – μέλη του Ταμείου που εξετάζονται.

Είναι η χώρα που από το 2010 βίωσε την πιο μεγάλη μείωση τιμών στα ακίνητα, της τάξης του 30% συνολικά. Ακολουθούν με διαφορά η Ιταλία και η Ισπανία, με μέση πραγματική μείωση των τιμών των ακινήτων περί το 20%.

Αντιθέτως, σε κράτη όπως η Εσθονία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία η άνοδος των τιμών ήταν της τάξης του 30%-50% την ίδια περίοδο.  

Σε διεθνές επίπεδο στην έκθεση αναλύονται τα προληπτικά μέτρα περιορισμού του δανεισμού των νοικοκυριών, ώστε να συγκρατηθεί η αγορά. Στην περίπτωση της Ελλάδας πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ βρίσκεται οριακά κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης το επίπεδο υπερχρέωσης των νοικοκυριών: στο 120% περίπου του διαθέσιμου εισοδήματός τους, έναντι του 270% στην Δανία και του 45% -50% σε Λετονία και Λιθουανία.

Η Ελλάδα επίσης καταγράφεται ως το κράτος με την 3η μεγαλύτερη πιστωτική συρρίκνωση στον τομέα των στεγαστικών δανείων με πτώση 25% από το 2010.

GO 10% Tax Rate NOW

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εντός 24 ωρών ένας οικονομικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Access a Low Tax World within EU

ΔΩΡΕΑΝ 1 ώρα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ; Θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις ; Θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στη Βουλγαρία ; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WE MAKE TAXES LESS TAXING

Όλες οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης.
Η TaxManagement δεν έχει σαν στόχο να προτρέψει τους Έλληνες επενδυτές & επιχειρηματίες να μεταφερθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος και ούτε τους προτείνει κάτι τέτοιο. Στόχος είναι η ενημέρωση όσων επιθυμούν να έχουν δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος, μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής, ή/και αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος και θέλουν έγκυρη, άμεση. έγκαιρη και νομικά κατοχυρωμένη υποστήριξη.