• +30 2312 200 400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ΔΕΥ - ΠΑΡ 9:00 - 17:30

Νέα και Δημοσιεύσεις

Επιχειρηματικά / Οικονομικά / Φορολογικά

Η Jakobs Douwe Egberts σκέφτεται να μεταφέρει στη Βουλγαρία την παραγωγή των καφέδων
Η Jakobs Douwe Egberts σκέφτεται να μεταφέρει στη Βουλγαρία την παραγωγή των καφέδων

Η Jakobs Douwe Egberts σκέφτεται να μεταφέρει στη Βουλγαρία την παραγωγή των καφέδων

Πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής καφέδων της ιστορικής μάρκας Hag και Splendid, κερνούσαν τους περαστικούς ένα φλιτζανάκι καφέ, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους έξω από την έδρα της Περιφέρειας του Πιεμόντε, το Μέγαρο Λάσκαρις, ενάντια στη μεταφορά της έδρας παραγωγής στο εξωτερικό και το κλείσιμο των εγκαταστάσεων στο Τορίνο, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η μητρική εταιρεία Jacobs Douwe Egberts και θα αφήσει άνεργους 57 εργαζομένους.

Χθες, δίπλα στους εργαζομένους βρέθηκε η δήμαρχος του Τορίνο Κιάρα Απεντίνο. "Ήλθα για να δηλώσω την αλληλεγγύη μου στις κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις του Αντετζένο, όπου επί 60 χρόνια παράγονται οι καφέδες Hag και Splendid. Εύχομαι οι εργαζόμενοι να βρούν με την διοίκηση μία λύση που θα προστατεύει τις θέσεις εργασίας. Δεν νοείται μία επιχείρηση να μεταφέρει δραστηριότητες σε ξένο έδαφος, ιδίως δε όταν δεν συντρέχουν λόγοι οικονομικής κρίσης", δήλωσε η ίδια, περιστοιχιζόμενη από τους εργαζομένους που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους μετά την απόφαση της ολλανδικής εταιρείας να μεταφέρει την παραγωγή σε κάποια άλλη από τις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη (μάλλον στη Βουλγαρία).

Η απόφαση για μεταφορά δραστηριοτήτων της Hag σε ξένη χώρα προκάλεσε την αντίδραση και του πρώην υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που σε μήνυμά του στο Twitter επέπληξε έμμεσα εξαγγελθέντα και πολυδιαφημισμένα μέτρα της κυβέρνησης συμμαχίας Λέγκας-Κινήματος 5 Αστέρων για τη φυγή επιχειρήσεων και την προάσπιση των θέσεων εργασίας.

Η έκπληξη για τους εργαζομένους ήλθε την περασμένη εβδομάδα, καθώς όχι μόνον τα οικονομικά της εταιρείας δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, αλλά και οι προοπτικές της επιχείρησης στα περίχωρα του Τορίνου- που μέχρι και την περασμένη δεκαετία παράγονταν 5.000 ποικιλίας ντεκαφεϊνέ, με τον οποίον είχε γίνει συνώνυμη η μάρκα Hag- προβλέπονταν θετικές και σε άνοδο.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις και χαρακτηρίζουν "φαύλη" την απόφαση για μεταφορά της έδρας και της παραγωγής,. Καθώς στο Αντετζένο επί πολλές δεκαετίες παράγονται δύο από τις πιο ιστορικές μάρκες καφέ στην Ιταλία, Hag και Splendid. Ζητούν επίσης να σταματήσει η διαδικασία των μαζικών απολύσεων και την έναρξη διαπραγματεύσεων, ώστε να βρεθεί μία λύση και να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας τους.

GO 10% Tax Rate NOW

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εντός 24 ωρών ένας οικονομικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Access a Low Tax World within EU

ΔΩΡΕΑΝ 1 ώρα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ; Θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις ; Θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στη Βουλγαρία ; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WE MAKE TAXES LESS TAXING

Όλες οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης.
Η TaxManagement δεν έχει σαν στόχο να προτρέψει τους Έλληνες επενδυτές & επιχειρηματίες να μεταφερθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος και ούτε τους προτείνει κάτι τέτοιο. Στόχος είναι η ενημέρωση όσων επιθυμούν να έχουν δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος, μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής, ή/και αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος και θέλουν έγκυρη, άμεση. έγκαιρη και νομικά κατοχυρωμένη υποστήριξη.