• +30 2312 200 400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ΔΕΥ - ΠΑΡ 9:00 - 17:30

Νέα και Δημοσιεύσεις

Επιχειρηματικά / Οικονομικά / Φορολογικά

FITCH: Αναβάθμιση της Κύπρου σε BBB-
FITCH: Αναβάθμιση της Κύπρου σε BBB-

FITCH: Αναβάθμιση της Κύπρου σε BBB-

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Κυπριακής οικονομίας στο BBB- από BB+ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, με τις προοπτικές να είναι σταθερές.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, τα ισχυρά δημοσιονομικά έσοδα και η συνετή δημοσιονομική πολιτική οδηγούν τη Fitch στην εκτίμηση ότι η χώρα θα καταγράφει δημοσιονομικό πλεόνασμα 2,7% του ΑΕΠ το 2018, έναντι στόχου 1,7% τον Απρίλιο του 2018. Ο οίκος προβλέπει ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα παραμείνει υψηλό στο 2,4% και 2,2% του ΑΠΕ το 2019 και το 2020 αντίστοιχα σε σχέση με τον στόχο 3,1% και το 2,9% που ήταν στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος, η Κύπρος επωφελείται από μια ισχυρή ανάκαμψη με το πραγματικό AEΠ να φτάνει στα προ κρίσης επίπεδα και παράλληλα εκτιμά πως θα τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 4% το 2018 και το 3,8% το 2019 λαμβάνοντας στήριξη από τα επενδυτικά σχέδια της χώρας που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό στον τομέα των κατασκευών και του τουρισμού και από την ισχυρή ιδιωτική κατανάλωση.

GO 10% Tax Rate NOW

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εντός 24 ωρών ένας οικονομικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Access a Low Tax World within EU

ΔΩΡΕΑΝ 1 ώρα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ; Θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις ; Θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στη Βουλγαρία ; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WE MAKE TAXES LESS TAXING

Όλες οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης.
Η TaxManagement δεν έχει σαν στόχο να προτρέψει τους Έλληνες επενδυτές & επιχειρηματίες να μεταφερθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος και ούτε τους προτείνει κάτι τέτοιο. Στόχος είναι η ενημέρωση όσων επιθυμούν να έχουν δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος, μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής, ή/και αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος και θέλουν έγκυρη, άμεση. έγκαιρη και νομικά κατοχυρωμένη υποστήριξη.