• +30 2312 200 400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ΔΕΥ - ΠΑΡ 9:00 - 17:30
Ιταλία : Κίνδυνος για τους επενδυτές
Ιταλία : Κίνδυνος για τους επενδυτές

Ιταλία : Κίνδυνος για τους επενδυτές

Αναλυτές και επενδυτές φαίνεται πως χάνουν σταδιακά την εμπιστοσύνη προς τα ιταλικά assets, γεγονός το οποίο επιδρά δυσμενώς και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

«Η Ιταλία αποτελεί τον κορυφαίο παράγοντα κινδύνου στο δ’ τρίμηνο για τις αναπτυγμένες αγορές» επισημαίνει ο Αλέσιο ντε Λόνγκις, αναλυτής της OppenheimerFunds, μιλώντας στο MarketWatch.

Δεν παραλείπει μάλιστα, να προειδοποιήσει ότι ο ιταλικός παράγοντας δύναται να πλήξει την εμπιστοσύνη των αγορών για το σύνολο των ευρωπαϊκών assets.

Το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,4% για το 2019, δεν έγινε αποδεκτό από την Κομισιόν, η οποία κάλεσε τη Ρώμη να καταθέσει νέα πρόταση, η οποία να ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες του δημοσιονομικού συμφώνου.

«Περιορίσαμε περαιτέρω την έκθεσή μας στην Ευρωζώνη, δεδομένων των κινδύνων για την Ιταλία» παραδέχεται επιπλέον, ο ντε Λόνγκις. Και προσθέτει: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, όπως συχνά ακούγεται. Αλλά, η Ιταλία δεν είναι σε θέση να “τρέχει” μεγάλα ελλείμματα, καθώς δεν τυπώνει το δικό της νόμισμα».

Κάνοντας δε, ειδική μνεία στο δημοσιονομικά μεγέθη της γειτονικής χώρας, υπενθυμίζει ότι το μέγεθος του ιταλικού χρέους κινείται πέριξ του 130% του ΑΕΠ, ενώ το κόστος εξυπηρέτησής του ανέρχεται στο ου ευκαταφρόνητο 4% του ΑΕΠ, καθιστώντας απαγορευτική την ανάπτυξη νέων ελλειμμάτων.

GO 10% Tax Rate NOW

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εντός 24 ωρών ένας οικονομικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Access a Low Tax World within EU

ΔΩΡΕΑΝ 1 ώρα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ; Θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις ; Θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στη Βουλγαρία ; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WE MAKE TAXES LESS TAXING

Όλες οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης.
Η TaxManagement δεν έχει σαν στόχο να προτρέψει τους Έλληνες επενδυτές & επιχειρηματίες να μεταφερθούν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδος και ούτε τους προτείνει κάτι τέτοιο. Στόχος είναι η ενημέρωση όσων επιθυμούν να έχουν δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος, μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής, ή/και αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος και θέλουν έγκυρη, άμεση. έγκαιρη και νομικά κατοχυρωμένη υποστήριξη.